TERUGBLIK OP WERELDLICHTJESDAG DRACHTEN 2019

Het is zondag 8 december, 19.00 uur.
Het is droog buiten. Voor Place 2B staat en mooi verlichte tent en ervoor zorgen vuurtonnen voor warmte. Veel kinderen hebben een lichtje versierd en staan nu, samen met de mensen met wie ze zijn meegekomen, voor de tent. Dan komt Lisa naar voren en steekt de Wereldlichtjesdagkaars aan. Daarmee is de herdenking officieel begonnen.
Het wordt een mooie bijeenkomst. Jasmijn brengt een gedicht dat haar dierbaar is ten gehore. Erik en Marije hebben heel toepasselijke muziekstukkenĀ  uitgezocht en laten die op piano en viool prachtig tot hun recht komen. Adri de Boer zingt ‘Soan’ en zijn warme stem doet de kilte van het weer even vergeten. Ellen leest een gedicht uit een bundel van ‘Stichting Lieve Engeltjes’ voor. MariĆ«lle haalt, samen met Daan, de sterretjes op en sluit met haar gedicht prachtig aan op het thema ‘loslaten en vasthouden’. En juist als de namen van de kinderen, voor wie we vananvond bij elkaar gekomen zijn, worden genoemd, schuift er een wolk aan de kant en wordt het een beetje licht. Heel bijzonder…
Na afloop van de plechtigheid gaan veel mensen nog even naar binnen om, bij koffie of warme choclademelk, nog even na te praten.

Er hebben veel mensen, ieder op zijn of haar eigen manier, aan deze Wereldlichtjesdag meegewerkt.
Samen hebben we er een bijzondere avond van gemaakt.

 

20191208200209_IMG_4544