Terugblik op Wereldlichtjesdag Drachten 2017

Sprookjesachtig wit was het op 10 december, in het park bij Place 2 be in Drachten. Hoewel de ANWB in verband met het slechte weer adviseerde om thuis te blijven, waren er toch best veel mensen naar het Slingepark gekomen om Wereldlichtjesdag mee te maken.
Het werd een mooie herdenking  met het kiezen of zelf versieren van de lichtjes, het noemen van de namen, de mooie, rustige gitaarmuziek van Feike Mulder en de prachtig gezongen liederen van Silja van den Brink en Elea Schoon. Twee kinderen, die naar de herdenking gekomen waren, droegen op een speciale manier hun steentje bij. Boas stak de wereldlichtjesdagkaars aan en Maaike hielp mee bij het verhaal: ‘Jong of oud, alle overleden kinderen horen erbij op Wereldlichtjesdag!’ Ook stichting ‘Lieve Engeltjes’, de contactgroep voor mensen de te maken hebben met het verlies van een kind, had een stem bij deze bijeenkomst. Ellen Mebius vertegenwoordigde hen en las een gedicht uit een van hun gedichtenbundels voor.
De herdenking werd besloten met het oplaten van de ballonnen en daarna stonden Joke en een aantal jongeren van ‘Place2be’ klaar met warme koffie, thee en chocolademelk. Zo kon iedereen lekker opwarmen (want ondanks de vuurkorven was het best koud buiten) en nog even na praten.

Bij de voorbereiding en tijdens de herdenking zelf hebben we veel hulp gehad van de medewerkers en de jongeren van ‘Place2be’. Hun inzet en enthousiasme waren hartverwarmend!

wl 3

Als veel kleine sterretjes brandden de lichtjes voor de kinderen die werden herdacht.

Meer foto’s van de bijeenkomst vindt u bij ‘Media’.